Spådom med pendel och kort

Det finns många olika hjälpmedel som kan användas för att spå din framtid och ge en fingervisning om vad morgondagen har att erbjuda. Ett vanligt hjälpmedel är pendeln. En pendel kan vara en ring, kristall eller något annat som man skapar personliga band till. Pendeln ska hänga i ett snöre som inte behöver vara av ett speciellt material och sedan spår man utefter dess rörelser. Genom att avläsa hur pendeln svänger och roterar kan den erfarne få svar på sina frågor.

Det finns pendlar att köpa i olika material som silver eller kristall och i olika former, t ex droppe, kon eller boll. När du väljer en pendel så ska du följa din känsla och välja en som du tycker om. Du kan också göra din egen pendel. I princip kan man använda vad som helst med lite vikt så länge pendeln är balanserad så den inte drar åt något håll. Fäst en 15-20 cm lång tråd i ena änden. En ring i en kedja fungerar också. Vill du ha ett snabbt svar på något är detta alternativ bra. Vi har tydare som använder sig av just pendel.

Orakelkort

Orakelkort kan användas till personlig och andlig vägledning, både till sig själv och till andra. Korten för med sig budskap och påminnelser ifrån dina skyddsänglars ständiga, kärleksfulla närvaro. När du har dragit ett kort kan du bära med dig det som påminnelse om dina änglars vägledning. Orakelkortleken innehåller 44 kort.

Lenormandkort

Namnet härstammar från Marie-Anne Lenormand som växte upp i ett nunnekloster och förutspådde olika händelser. Lernormand kortleken består av 36 kort. Varje kort har ett namn, som Riddaren, Solen och Månen. Korten som hon sägs ha utvecklat gavs ut efter hennes död och de är mycket populära i Tyskland, lika populära som tarotkorten är.

Spådom med spelkort

Visste du att man kan spå med hjälp av vanliga spelkort? Precis som tarotkorlek så har de vamliga spelkorten också olika betydelser. De klädda korten symboliserar även verkliga människor. Hjärter står för kärlek och familj och spader för problem, svårigheter, negativa tankar och känslor. Att spå med vanliga kort heter kartomanti.